Så blev han av med sin jobbstress med en enkel rutin!

För en tid sedan coachade jag en väldigt målinriktad företagsledare. Han trivdes med både arbete och livet men upplevde att stressen började ta ut sin rätt. Han upplevde fysiska stressymptom och bestämde sig för att kontakta mig. 

Vi började med att titta på hans målbild och jämförde den med rådande situation. Vi konstaterade ganska snabbt att en hel del av stressen skapades av hans egna tankar. Vidare är det ju så, som jag skrivit om tidigare, att om man är väldigt stressad eller har börjat tappa energi, så är det svårt att själv ta sig ur detta. Man vet inte var man skall börja och allt känns oöverstigligt.

En viktig känsla som skapade stress hos honom var upplevelsen av att inte ha koll på läget. Det var som ett konstant stressmoln som låg över honom och han kunde inte koppla av på helgerna. Så vi skapade en enkel rutin som jag nu kommer dela med dig. 

En viktig känsla som skapade stress hos honom var upplevelsen av att inte ha koll på läget. Det var som ett konstant stressmoln som låg över honom och han kunde inte koppla av på helgerna.

Varje fredag satte han sig ner och gjorde bokslut inför den kommande veckan. Vad kunde han stryka och vad var fortfarande inte gjort och samtidigt viktigt? Det som inte var gjort och viktigt avsatte han tidsblock för i sin kalender den kommande veckan då  han skulle fokusera på detta. Denna tid fick inte bokas upp med möten eller liknande utan var helig. Här är en viktig del, ofta värderar vi inte vårt eget arbete lika mycket som andras och då går vi med på möten i tid och otid när vi egentligen behöver göra något helt annat. Denna enkla rutin gjorde att hans upplevelse förändrades, han hade koll på läget och allting började kännas enklare! 

Vi gjorde fler åtgärder men den här enkla rutinen var viktig för att kunna skapa en känsla av koll på läget som också gjorde att han kunde släppa jobbet på helgerna!

När vi avslutade samarbetet hade han, helt enligt målbilden, kommit igång med träning flera dagar i veckan och dessutom hade han lämnat över en  del av sina arbetsuppgifter eftersom han hade kommit fram till att han inte alls tyckte att detta var roligt och då var det lämpligare att någon annan tog vid. Men det är en annan historia! 

Denna enkla rutin med bokslut på fredagar använde jag mig med gott resultat av när jag var anställd som IT  projektledare  och jag har även fortsatt med det nu när jag är egen eftersom det gör att jag, som är väldigt passionerad i det jag gör, kan släppa taget och lita på att alla mina kreativa idéer är omhändertagna och inte glöms bort under helgen! 

Har du någon liknande rutin på fredagar som gör att du kan vara mer lugn och närvarande under helgen? Dela gärna! 

Är du också redo för förändring i ditt liv? Läs mer här Designa ditt drömliv i 4 enkla steg eller boka coaching med Jessica!

Previous
Previous

Så hittar du ditt livssyfte!

Next
Next

Energi - en hårdvaluta idag?