Designa ditt drömliv i 4 ENKLA steg!

Jessica_vit_bakgrund_01_30cm_HR.jpg

Vad betyder det egentligen att designa sitt drömliv?

Låt oss först börja med den sorgliga nyheten att majoriteten av oss människor inte lever våra drömliv. Vi lever istället ett liv som mest är skapat av andras drömmar. Eller andras felaktiga drömmar t o m - kanske vi skall sträcka oss till…

Hur vet vi då att de flesta INTE lever sina drömliv? Det vet vi genom att så många människor inte mår bra idag… de är stressade, sjuka, energilösa o s v. Om vi går emot vår inre röst och våra egna drömmar tillräckligt länge så tar det stopp till slut. Kroppen säger ifrån. Och vårt mentala mående också. Att designa sitt drömliv innebär att lyssna på sin inre röst och intuition och börja skapa därifrån. 

Hjälp! Jag har ingen aning om hur mitt drömliv ser ut!

Jag vill gärna designa mitt drömliv, men jag har ingen aning hur mitt drömliv ser ut! Tänker du nu…. Och det är du inte heller ensam om. Inte fick vi sätta betyg i skolan utifrån hur ROLIGT vi tycker vissa ämnen är… nej vi fick betyg i hur BRA NÅGON ANNAN anser att vi är i det aktuella ämnet. 

Tänk istället om VI fick sätta betyg på vad vi tyckte var ROLIGAST. Vilket ämne inspirerar mig mest? Vilket ämne vill jag förkovra mig i? Tänk att få djupdyka i det vi älskar istället för att harva med alla tråkiga saker! Då hade vi haft en helt annan värld, det kan jag lova! Titta på alla framgångsrika människor: tror du Da Vinci blivit så stor om han tyckt det han gjorde var tråkigt? Eller Picasso? 

Nej, för att vi skall bli framgångsrika i våra egna liv krävs en passion! Och det är bara inom oss själva vi hittar den passionen!

Vad är definitionen för ett drömliv?

Min definition för ett drömliv är att vi lever ett liv som vi tycker är roligt, ett liv där  vi känner oss stimulerade, inspirerade och passionerade, ett liv där vi är i balans och harmoni med oss själva och vår omgivning! Detta är som sagt inget vi pratar om och får lära oss som barn. Utan det vi “tror” är vårt drömliv är nästan uteslutande någon annans dröm eller sanning som vi försöker implementera med varierat resultat. 

Min definition för ett drömliv är att vi lever ett liv som vi tycker är roligt, ett liv där  vi känner oss stimulerade, inspirerade och passionerade, ett liv där vi är i balans och harmoni med oss själva och vår omgivning!
— Jessica Isegran

Det här är INTE ett drömliv.

Ett liv i lyx och flärd är inte ett drömliv om det jag beskrev i min definition ovan inte är uppfyllt. Vi kanske har en vag bild om att vi vill vara rika eller berömda för vi tror att lyckan finns där. Observera dock att ett liv i lyx, flärd och  berömmelse  mycket väl KAN vara ett drömliv. Allt handlar om huruvida de kriterier jag nämner ovan är uppfyllda eller inte.

Känner du dig för det mesta stressad, irriterad, frustrerad och låg på energi då lever du inte ditt drömliv helt helt enkelt. Oavsett hur det ser ut omkring dig materiellt och relationsmässigt sett.
— Jessica Isegran

Känner du dig för det mesta stressad, irriterad, frustrerad och låg på energi då lever du inte ditt drömliv helt helt enkelt. Oavsett hur det ser ut omkring dig materiellt och relationsmässigt sett.

Finns det något facit på huruvida vi lever vårt drömliv eller inte? Jepp, följer vi vårt hjärta och vår intuition lever vi vårt drömliv - gör vi det inte - lever vi inte vårt drömliv. För inget på utsidan kan någonsin kompensera för hur vi mår på insidan. 

Hur gör du då för att designa och leva ditt drömliv?

Om du har läst så här långt börjar du nog ana åt vilket håll det lutar åt, dvs att vi inte kan skapa vårt drömliv genom att kopiera andra eller uppfylla andras drömmar om hur ett drömliv skall se ut. Det fungerar inte heller att gå emot vår egen inre röst och guidning. Här följer 4 steg för att designa ditt drömliv:

  1. Lyssna på din inre röst

    Det absolut första steget är att börja lyssna på din inre röst och intuition. Här kan du lyssna på ett poddavsnitt om hur du stärker din inre röst.

    Jag har dessutom tagit fram en meditation som du hittar här om du vill ha extra hjälp!

  2. Lita på din inre röst

    Det räcker dock inte bara att lyssna på din inre röst…. Vi behöver lita på den inre rösten också! Här kan du lyssna på ett poddavsnitt om just detta, Våga lita på din inre röst! 

  3. Specificera ditt drömliv

    När du fått kontakt med din inre röst och börjat lita på den är det dags att sätta dig ner och skriva ner HUR du vill ha ditt liv. Hur vill du att dina relationer skall se ut? Hur vill du att ditt jobb skall se ut? Hur vill du må? Hur vill du att din kropp skall vara? I det här poddavsnittet får du förslag på hur du kan rita din karta över ditt drömliv!

  4. Gör nödvändiga justeringar för att börja resan mot ditt drömliv

    Jämför nu ditt drömliv med ditt nuvarande liv. Vilka justeringar behöver du göra för att komma dit? Relationsmässigt? Jobbmässigt? Träningsmässigt? Kanske drömmer du om att starta eget, då kan en lösning vara att gå ner i arbetstid för att få igång din egen business. Behöver du se över dina relationer? Kanske boka in date nights med din partner? Vill du få mer ork? Då kanske du skall hitta en träningsform som är rolig och inspirerande osv osv. I det här poddavsnittet får du tips på olika actionpunkter för att börja din resa mot ditt drömliv redan idag!


Nu är det bara att sätta igång! Livet är för kort för att leva någon annans dröm!


Vill du ha personlig stöttning med att designa ditt drömliv? Då hjälper jag dig gärna! Boka coaching med Jessica! 

Previous
Previous

Att fokusera på i SEPTEMBER.

Next
Next

Hälsa ur ett Ayurvediskt perspektiv.