Sköna söndag och mer konmari :)

Charlies kusin sov över här inatt och det har varit supermysigt. Vi var på en lekplats på förmiddagen och efter lunch åkte kusinen hem. Efter lunch åkte Mattias och tränade pingis och Charlie och jag kröp i säng och vilade en stund. Man blir trött av små nattgäster <3

Innan kusinen kom igår jobbade jag vidare med mina kategorier i Konmari. Jag gjorde servetter och ljus. Det är galet hur mycket saker vi samlar på oss om vi inte har kolla på vad vi egentligen har! Oj, vi skall ha gäster, bäst jag köper servetter. Eller; vi är på IKEA, lika bra att köpa en bunt värmeljus och stearinljus. Jag kan dock säga att efter vi började Konmaria här hemma kommer vi inte hem med onödiga saker från IKEA längre.

Tillbaka till servetterna. En kanongrej med Konmari är att man innan man börjar med en kategori skall samla ihop allting i samma kategori för att verkligen se hur mycket man har. Det låg pappersservetter lite här och där kan jag säga… Nu har vi gått igenom dem alla och bara sparat de vi blir glada av. Jag gick igenom ‘vuxenservetterna‘ först så fick Mattias plocka tillbaka de han gillar som jag hade sorterat bort och så lät jag Charlie gå igenom ‘barnservetterna’. Nu är alla samlade på ett ställe i en låda och nu har vi bestämt att inte köpa nya servetter förrän vi verkligen behöver vilket lär dröja :D

Sådär, lätt att överblicka och allt på ett och samma ställe :)

Sådär, lätt att överblicka och allt på ett och samma ställe :)

Även linneservetterna låg på lite olika ställen men nu har de också fått lådor att bo i. Dessa lådor är egentligen lock till andra lådor och fungerar alldeles utmärkt till ändamålet!

Linneservetter prydligt vikta enligt #konmari och bor nu i varsin låda &lt;3

Linneservetter prydligt vikta enligt #konmari och bor nu i varsin låda <3


Så till stearinljusen. Herregud. Även ljus fanns på tre olika platser och både Mattias och jag var förundrade över att vi hade ett storpack med vita kronljus. Vi tycker ju båda att det är mysigt med färg på ljusen just nu skrattar. Men de kommer vi att använda ändå och även om det inte är högsäsong för stearinljus och vämeljus nu på sommaren så tänder jag ljus varje morgon när jag gör min morgonrutin i mitt yoga/meditationsrum.

Ljuslådan före….

Ljuslådan före….

Samma låda efter… Alla värmeljus t ex ligger till vänster. Nu har vi bra överblick!

Samma låda efter… Alla värmeljus t ex ligger till vänster. Nu har vi bra överblick!

Och här bor nu alla blockljusen. Nya till vänster och använda till höger. Lite mycket luft kanske så de kanske får sällskap av andra saker under processens gång men det får tiden utvisa.

Och här bor nu alla blockljusen. Nya till vänster och använda till höger. Lite mycket luft kanske så de kanske får sällskap av andra saker under processens gång men det får tiden utvisa.

Sådär! Nästa steg är alla ljusstakar och pyntsaker. Vi har inte jättemycket av sådant men jag vill rensa ut sådant vi aldrig använder. Eller rättare sagt, bara behålla sådant som gör oss glada.

Parallellt med detta har jag även börjat - tillsammans med Charlie - att gå igenom hans rum. Vi har gjort kläder, skor, gosedjur, bilar, ritblock och pennor. Och det märks redan hur mycket bättre Charlie trivs i sitt rum <3

Jag slutar aldrig förvånas över vilka vinster jag ser med konmari. Jag känner mig friare och mer inspirerad till att göra saker nu när hemmet inte är stökigt på samma sätt längre! Tidigare kunde jag tänka att jag skulle vilja göra det där eller det där men jag borde gå igenom mina saker i garaget som Mattias tjatar på mig om eller något annat. Det hängde liksom över mig. Omedvetet.

Har du också börjat en konmari-resa? Vilka fördelar har du sett i ditt liv? Om inte, är du sugen på att börja?

Tidigare inlägg om Konmari:

Hållbara böcker

Kan man bli lycklig av att städa?