Har du också lurats av glädje-myten?

Våga släppa in mer skratt och glädje i livet! Du kommer INTE ångra dig, det lovar jag!

Våga släppa in mer skratt och glädje i livet! Du kommer INTE ångra dig, det lovar jag!

Jag fick en insikt gällande glädje och sorg när jag coachade en av mina klienter. När jag tonade in på vad hon behövde fick jag till mig att hon behövde släppa in mer glädje i sitt liv. Att den ledsenhet hon valde att stanna i hindrade glädje från att komma in i hennes liv. 

När vi pratade om det berättade hon att hon kände det som att hon inte var äkta om hon gick in i glädje. Känslor är något som kommer och går. Något som vi skall låta passera. Men av någon outgrundlig anledning väljer vi ofta att stanna i lågvibrerande känslor som oro, sorg, rädsla, nedstämdhet. Det finns någon slags trygghet i det. Och även något ädelt. Att vara glad däremot anses ofta ytligt, lättsinnigt och oäkta. 

Jag minns så tydligt när jag studerade på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Jag var i en period då livet lekte och jag var glad och uppåt. Några studiekamrater började prata om filmen Breaking the waves. Det är en film regisserad av Lars von Trier och som hade premiär 1996. Huvudrollsinnehavaren Bess, som gestaltas av Emily Watson, är bipolär. När jag såg filmen upplevde jag den som väldigt smärtsam då Bess insjuknade och blev intagen för tvångsvård. Det låg alldeles för nära den smärta jag upplevt i relation till min egen mamma. Filmen fick många utmärkelser. Jag fick frågan om jag gillade filmen av en av mina studiekamrater och jag svarade att det gjorde jag inte. Då fick jag till svar: “Nej, den kanske är för djup för dig.” På den tiden var jag inte öppen med att jag hade en psykiskt sjuk mamma så jag svarade inte på kommentaren men tänkte i mitt stilla sinne att han vet ingenting om mig. 

Våga släppa in mer glädje i livet. Du kommer INTE att ångra dig - det lovar jag!
— Jessica Isegran

Jag inser idag att det handlar om en stor fördom vi har gällande glädje d v s att om vi är glada kan vi samtidigt inte vara reflekterande och ha ett djup. Snarare är det nog så att vi som varit i sorg och smärta länge vi får liksom nog och bestämmer oss för att välja glädje istället för det är en galet mycket härligare känsla! Personligen är jag UTLED på att vira en våt tung filt av sorg omkring mig! Jag tänker ofta på sången Let it go! från filmen Frozen i kontexten att jag kastar av all sorg och väljer glädje istället. Och nej, jag tänker inte hämmas av att glädje stämplas som ytligt, lättsinnigt och oäkta! Det är en myt och jag LOVAR er: att stanna i sorg gör ingen människa gladare!

Disclaimer: Det handlar inte om att gå omkring som en tom nickedocka och låtsas som att allting är bra om det inte är det. Men det handlar om att sluta HÅLLA FAST VID och vältra oss i GAMMAL sorg och nedstämdhet. När något händer i mitt liv nu som gör mig ledsen eller sorgsen, för det händer ju emellanåt, så sitter jag med känslan, accepterar den, men sedan släpper jag taget och släpper in glädje, inspiration, passion och lycka i mitt liv. Det är otroligt skönt och gör mitt liv så mycket härligare och ljusare! Vill du ha hjälp med att skifta negativa känslor såsom oro, rädsla, nedstämdhet m m så har jag tagit fram en meditation så du kan använda dig av exakt samma teknik som jag gör! 

I den här meditationen delar jag den kraftfulla teknik jag själv använder mig av för att skifta negativa känslor.

I den här meditationen delar jag den kraftfulla teknik jag själv använder mig av för att skifta negativa känslor.

Om jag skall vara 100% ärlig så tror jag att de är de glada människorna som har fattat grejen på riktigt. Vad livet går ut på. Och ofta, ofta när jag kanaliserar meddelanden åt klienter så är det enkla budskapet att släppa in mer glädje i livet. Glädje är vårt naturliga tillstånd, det är jag fullständigt övertygad om. 

Så låt dig inte luras av den gamla myten att glädje betyder att vi är ytliga, lättsinniga och oäkta. Utan kliv in i glädjen fullt ut och njut av att MÅ BRA! Du kommer INTE att ångra dig! Det lovar jag!


Känner du igen dig i min klient ovan? Har du också svårt att släppa in glädje i ditt liv? Vill du ha hjälp att skifta detta så coachar jag dig gärna!

Previous
Previous

Är dina tankar och handlingar i linje med det du vill uppnå?

Next
Next

Att fokusera på i SEPTEMBER.