Är dina tankar och handlingar i linje med det du vill uppnå?

Jessica_klänning_Soffa_02.jpg

Drömmer du om att göra något annat i ditt liv men säger till dig själv att du inte kan, att det inte går eller att du inte vågar?

Vill du tycka om din kropp och ha en vikt du trivs med - samtidigt som du klagar på din kropps utseende hela tiden?

Vill du ha ett lugnare och mer harmoniskt liv men tackar ständigt ja till nya uppgifter och förfrågningar om att hjälpa andra?

Många, många av oss tänker tankar och gör handlingar helt i strid med det vi vill uppnå. I det flesta fall helt ovetande om detta förstås! Det enda vi ser är att vi inte lyckas uppnå det vill och så blir vi mer och mer frustrerade. Om du känner igen dig i att du har höga ambitioner men ändå inte lyckas med det du vill åstadkomma och därmed tappar suget kan det vara läge att börja lägga märke till dina tankar och handlingar. 

Jag kan dela ett exempel från min tid som nyutexaminerad dataingenjör. Jag ville programmera så mycket som möjligt för jag ÄLSKADE det. Men jag lyckades aldrig få programmera så mycket jag ville. Det blev nästan alltid att jag hamnade på andra uppdrag. Så här i efterhand förstår jag varför. Jag ville det SÅ mycket men jag var samtidigt LIVRÄDD för att inte leverera PERFEKT resultat. Jag var rädd för att misslyckas. Så mitt undermedvetna såg till att hålla mig borta från programmeringsuppdrag. 

I det läget hade jag behövt en affirmation i stil med: “Det finns inget som heter misslyckande. Vi kan alla bara göra vårt bästa.” Det hade definitivt tagit bort spänningen runt det hela för mig och gjort att jag vågat följa min passion!

Jag möter också emellanåt klienter som vill gå ner i vikt. Men samtidigt tycker de mycket illa om sina kroppar. Det de inte känner till är att om vi vill nå en för oss hälsosam vikt så behöver vi börja behandla våra kroppar kärleksfullt. Att ge våra kroppar godis och snabbmat hela tiden är inte kärlek. Att ge dem mycket  frukt och grönt och gärna ekologiskt är däremot en kärlekshandling. Om vi har en viktproblematik spiller det ofta över på att vi inte heller tycker om vår insida. Ett fint sätt att bryta detta kan vara att ställa sig framför spegeln varje morgon, lägga en hand över hjärtchakrat, se sig själv i ögonen och mjukt fråga: Vad kan jag göra idag för att göra dig lycklig? 

Din kropp och hela ditt väsen kommer spritta till av glädje och värme och förmodligen i början känna sig helt överväldigad över att få en sådan här fråga. Så det blir kanske lite overload innan du får ett svar. 

Ett fint sätt att bryta detta kan vara att ställa sig framför spegeln varje morgon, lägga en hand över hjärtchakrat, titta sig själv i ögonen och mjukt fråga: Vad kan jag göra idag för att göra dig lycklig? 
— Jessica Isegran


ALLT börjar med en tanke och det absolut första vi kan göra är att byta vårt negativa och begränsande pladder till något positivt. 

3 olika affirmationer som skapar resultat!

Här följer 3 olika affirmationer du kan använda för att börja din resa mot förändring redan idag.

  1. När du inte vågar följa dina drömmar:

    “Miljontals människor har följt sina drömmar och det har gått fantastiskt bra. Jag kan, jag vill, jag vågar.”

  2. När du vill förändra din kropp:

    “Jag har en fantastisk, magisk kropp som svarat på alla mina order hela livet. Nu skall jag ta hand om den på det mest magiska, kärleksfulla sätt som finns!”

  3. När du vill sluta säga ja till allt och all:

    “Jag älskar att hjälpa min fantastiska familj/vänner/kollegor men nu är det tid för mig att vända det fokuset till mig själv. Tills jag känner att jag flödar över av energi och kan dela med mig av mitt överflöd.”

Var beredd på att det kommer kännas konstigt i början när du skall bryta ditt negativa pladder. Ditt undermedvetna kommer bete sig som en rumpnisse och fråga: Voffö då då, voffö gör ho på detta viset nu? 
— Jessica Isegran

Var beredd på att det kommer kännas konstigt i början när du skall bryta ditt negativa pladder. Ditt undermedvetna kommer bete sig som en rumpnisse och fråga: Voffö då då, voffö gör ho på detta viset nu? 

Men låt dig inte luras. Le kärleksfullt åt dina rumpnissetankar och säg: jo men nu är det förändring på gång förstår ni kära rumpnissar. 

Lycka till! Livet är för kort för att låta rumpnissarna bestämma 😊

Jessica


Vill du ha personlig stöttning på din förändringsresa hjälper jag dig gärna! Här kan du boka coaching!
Här kan du läsa de
resultat som andra uppnått som gått i coaching hos Jessica

Previous
Previous

3 härliga sätt att hålla peppen i höst & vinter!

Next
Next

Har du också lurats av glädje-myten?