3 härliga sätt att hålla peppen i höst & vinter!

Hösten är ju verkligen här med råge och vintern börjar göra entré. Med det minskade ljuset kan det vara lämpligt att fundera lite extra över hur vi kan få mer energi under den här tiden av året. Här delar jag 3 enkla tips som fungerar! Du behöver bara göra dem :)

  1. Se till att få mycket dagsljus! 

Ljuset gör oss piggare, gladare och mer energifyllda! Planera in en promenad eller en löprunda 3 gånger i veckan. Perfekt att lägga två tillfällen i samband med lunchen under veckodagarna och det tredje på lördagen eller söndagen. Det kan också vara bra att fylla på med D-vitamin om du känner att humöret dalar under den mörka årstiden. Bästa källan för D-vitamin är självklart solen men under vinterhalvåret står solen för lågt här i norr för att våra kroppar skall kunna bilda D-vitamin och då kan det vara bra att välja ett bra tillskott!

Se till att få ordentligt med dagsljus!

2. Fyll på med härlig frukt! 

När citrusfrukterna i form av apelsiner och klementiner är i säsong så passa på att njuta av dessa! Det är lite som att äta sol! Juicea apelsinerna eller njut av dem som de är! Svenska höst- och vinteräpplen är också i säsong så frossa i dessa om du är en äppelälskare! Osteen mango, en av mina favoriter, har just nu säsong i Spanien och då går det ofta att hitta denna underbart goda frukt i våra butiker här i Sverige.

En extra smoothie blir man också alltid glad av och nu är det perfekt att lägga i grönkål i mixern och njuta. Här delar jag ett enkelt och gott recept:

  • 3 mogna bananer

  • Ett halvt paket ekologiska frysta jordgubbar

  • Frysta blåbär, svarta vinbär eller aroniabär

  • Ett stort blad grönkål

  • Vatten till önskad konsisten

Mixa och njut!

Frossa i mängder av frukt!

3. Gör något som känns lyxigt!

Gör något som känns lyxigt! Många av oss är alldeles för snåla när det gäller att lyxa till det för oss själva! Kanske boka en hotellnatt i hemstaden? Kanske för hela familjen eller bara för dig själv om du behöver egentid! Eller tappa upp ett varmt bad med några droppar eterisk olja och ligg och läs eller lyssna på en bra ljudbok. Eller unna dig en ansiktsbehandling eller manikyr. Varför inte boka en Vila dig till Harmoni hos mig?

Gör något som sätter guldkant på DIN tillvaro!

Kom ihåg, vi är här för att ha det härligt och låt inte tiden bara gå utan boka in saker som sätter guld på din tillvaro!

Har du några bra tips på hur du håller energin i höst och vinter!? Dela gärna!

Previous
Previous

Agera som om det redan är en del av din verklighet!

Next
Next

Är dina tankar och handlingar i linje med det du vill uppnå?