Ta vara på tiden med barnen. Den kommer aldrig tillbaka.

2020-01-05 11.15.52 1.jpg

Vi har verkligen bara våra barn till låns. Jag tycker inte det pratas så mycket om det. Kanske för att vi generellt undviker att prata om saker som betyder något på riktigt.

I slutet av 2019 och i början av 2020 har mina äldsta söner fyllt 16 resp 18. Det dröjer inte så länge förrän de lämnar boet. Det är helt naturligt och något jag gläder mig åt enormt för deras skull. Vilket äventyr det är att flytta hemifrån!! Jag är avundsjuk på den där pirriga frihetskänslan som inföll sig över första egna boendet.

Men det är samtidigt en sorg för mig som förälder. Denna villkorslösa kärlek som vi känner för våra barn. Denna kärlek som bara svämmar över som vi egentligen inte kan förstå förrän vi upplever den. Sen en dag flyttar föremålen för denna kärlek och det är så tudelat för oss som föräldrar. Vi känner oss glada och stolta samtidigt som en av våra absoluta favoritpersoner i världen flyttar. Precis som med alla känslor är det tillåtet att känna. Att låta sorgen få finnas. This too shall pass. 💕

Till alla med små barn som tycker det är kämpigt emellanåt kom ihåg att det är nu ni lägger grunden. Det går aldrig att skruva tillbaka tiden. Förlorade år kommer aldrig tillbaka. Det är därför jag är så enormt tacksam över att jag gjorde valet att växla ner i arbete för att vara mer med Charlie. Nu börjar hans sista termin hos dagmamman. Till hösten är det obligatorisk förskoleklass 5 dagar i veckan. Det är fram till dess jag har chans att ge den viktigaste gåvan jag kan ge - nämligen mycket närvaro. . . . Att ge mitt barn en lugn tid utan att stressa iväg varje morgon eller att bli hämtad av en trött mamma känns så fint. Tids nog blir kompisarna viktigare än jag och innan jag hinner blinka har även Charlie lämnat boet.

Ta vara på tiden med era barn. Den kommer aldrig tillbaka.

Här kan du läsa ett tidigare inlägg om hur jag genom Morning Pages kom fram till att jag ville vara hemma mer med Charlie.

Känner du att du är sugen på att gå ner i tid men inte riktigt vågar kan du lyssna på det här podcastavsnittet som heter Är du prestationsmissbrukare?

Previous
Previous

En riktig smoothie-goding!

Next
Next

Vemodets tid och min mormors dagbok.