3 saker du INTE skall göra om du vill vara lycklig!

3 saker du INTE skall göra om du vill vara lycklig

Jag har identifierat 3 olika beteende mönster som verkligen sätter käppar i hjulet om vi vill vara lyckliga. Som vanligt är det ingen fara om vi halkar dit någon gång emellanåt. Då är det bara att ge oss själva en virtuell kram och trösta oss och säga något i stil med: nu halkade jag visst dit och det är okej och nu släpper jag taget om det här sättet att tänka och vara.

Det är när något av nedanstående är ett etablerat mönster hos dig som det faktiskt är i princip omöjligt att vara lycklig. 

3 saker du inte skall göra om du vill vara lycklig

1.Kritisera dig själv

Att ständigt kritisera oss själva är något av det sämsta vi kan göra om vi vill må bra och vara lyckliga och ändå är det nog ett beteende som majoriteten av oss kan skriva under på att vi någon gång har ägnat oss åt. Observera att jag här inte bara menar kroppslig kritik som att vi är för tjocka, för smala, för klena, för långa, för korta, har för stor näsa, har för många rynkor osv osv utan även den del som handlar om att vi kritiserar vår personlighet och vårt beteende. Känner du igen dig i detta mönster så sluta genast med detta destruktiva beteende och peppa dig själv och bli din bästa vän istället!

Observera att jag här inte bara menar kroppslig kritik som att vi är för tjocka, för smala, för klena, för långa, för korta, har för stor näsa, har för många rynkor osv osv utan även den del som handlar om att vi kritiserar vår personlighet och vårt beteende.
— Jessica Isegran


2.Fastna i offerrollen & skylla på andra

Om bara min partner kunde skärpa sig, om inte min uppväxt hade varit så kass, om inte min mamma är så narcissistisk, om inte kollegorna hade varit sådana stolpskott osv osv DÅ hade jag varit lycklig! 

Någon som känner igen sig här? Jag var definitivt där och avsade mig själv rätten till att känna mig lycklig eftersom min mamma var psykisk sjuk när jag växte upp. “Jag kommer aldrig att vara helt lycklig eftersom min mamma är som hon är” var en ljudslinga jag spelade upp i min hjärna om och om igen. Tills jag en dag fick nog och stängde av den där ljudslingan för gott. Det är något av det bästa jag gjort i mitt liv! 

Känner du igen dig i det här med offerrollen och att skylla på andra? Jag har full förståelse för att det kan vara en invand och ganska skön roll. Det gör ju att vi inte behöver ta ansvar. Men det gör också tyvärr att vi aldrig kommer att bli helt lyckliga. Så hur vill du göra? Vill du fastna i offerrollen eller ta av dig offer-koftan och börja leva?

3.Fokusera på det negativa i livet

Vi berättar alla historier om våra liv. Hur ser din berättelse ut när du pratar med andra människor? Berättar du om barnen som varit sjuka och hur jobbigt det varit med pusslandet och vabbandet, berättar du om den korkade kollegan som alltid ställer till det eller berättar du om din vän som minsann gjort den och den oförrätten mot dig?

Eller berättar du om hur de sjuka barnen fick dig att förstå vad som egentligen är viktigt i livet, nämligen att vara med våra nära och kära, eller berättar du om den andra kollegan som alltid får dig på gott humör, eller allt fint som din vän faktiskt sagt till dig och gjort för dig. 

Återigen, vi kan alla  halka dit emellanåt men om det här är ett beteende mönster hos dig, nämligen att fokusera på det negativa,  så lovar jag dig att det aldrig någonsin kommer att göra dig lycklig.

Återigen, vi kan alla  halka dit emellanåt men om det här är ett beteende mönster hos dig, nämligen att fokusera på det negativa,  så lovar jag dig att det aldrig någonsin kommer att göra dig lycklig.
— Jessica Isegran

Eftersom jag älskar att prata om energier så vill jag även påminna om att samtliga dessa 3 beteende mönster sänker din energi och skapar negativ energi för din omgivning. Så genom att skifta ditt beteende kommer inte bara du utan även din omgivning vinna på det!



Känner du igen dig i  något av dessa tre beteende mönster och vill få hjälp att bryta detta så hjälper jag dig gärna! Då kan du boka coaching hos mig! 




Previous
Previous

Energi - en hårdvaluta idag?

Next
Next

Är det du själv som är det största hindret?