Ger du bort makten över ditt liv?

Maktlös….smaka på ordet… vi säger det en gång till….. maktlös… jag känner mig så maktlös….

Inga upplyftande, stärkande, goa energier i det ordet, eller hur? Trots detta är vi så många som frivilligt gett bort makten över våra liv och faktum är att många av våra problem när det gäller hälsa och välmående faktiskt bottnar i att vi gett bort makten över våra liv till någon annan. Det kan finnas tusen anledningar till varför det blivit så. I skolan t ex lär vi oss att lyda lärarna och uppföra oss, annars hamnar vi på minussidan. När vi är små gör vi som föräldrarna säger för att undvika att de blir arga. Det finns förvisso de barn som vägrar ge bort sin makt. De som vet att vi alla är här för att följa vår egen sanning. Men dessa barn filtrerar vi snabbt bort med olika diagnoser.

Maktlös….smaka på ordet… vi säger det en gång till….. maktlös… jag känner mig så maktlös….

Inga upplyftande, stärkande, goa energier i det ordet, eller hur?
— Jessica Isegran

Men nu skall detta inlägg inte handla om dessa barn utan det skall handla om den majoritet av oss som står med mössan i hand och säger tack och amen och ger bort all vår makt till auktoriteter. Detta beteende medför förutom då känslan av maktlöshet också att vi ger bort ansvaret över våra liv, vi förväntar oss att andra skall ta hand om oss och lösa våra problem. Med detta följer ytterligare ett viktigt problem och det är att när något går fel i våra liv så skyller vi på andra. Vi skyller på vår partner, vår chef, vårt arbete, våra barn, makthavarna (ni ser… vi kallar de folkvalda för makthavare! Hur fel är inte det? I en äkta demokrati är det vi, folket, som har makten.) 

Att skylla på andra är en väldigt skön strategi eller hur? Det  innebär att vi slipper ansvar och kan glida runt och slappa i väntan på att de omkring oss har skärpt till sig och löst våra problem. Det låter ganska härligt eller hur? Problemet är att det inte fungerar. Inte alls faktiskt.  Många människor jag möter mår dåligt just för att de gett bort sin makt. 
— Jessica Isegran


Att skylla på andra är en väldigt skön strategi eller hur? Det  innebär att vi slipper ansvar och kan glida runt och slappa i väntan på att de omkring oss har skärpt till sig och löst våra problem. Det låter ganska härligt eller hur? Problemet är att det inte fungerar. Inte alls faktiskt.  Många människor jag möter mår dåligt just på grund av att de gett bort sin makt. 

Att ge bort makten över våra liv leder ofta till följande maktlösa beteende: Om nu allt som händer mig är alla andras fel så är det ju omöjligt för lilla mig att skapa en förändring, eller hur? Så istället för att ta tag i det verkliga problemet ger jag upp och fortsätter må dåligt och fortsätter skylla på alla runtomkring.

Känner ni hur maktlösheten är där igen och skaver och skapar dålig energi?

Ger du också bort makten över ditt liv? Då skall jag berätta en hemlighet. Det finns ett annat sätt. Ett bättre sätt. Det är att ta tillbaka makten till oss själva. Istället för att skylla på allt och alla runtomkring riktar vi strålkastarljuset mot oss själva.
— Jessica Isegran

Känner du igen dig i detta? Ger du också bort makten över ditt liv? Då skall jag berätta en hemlighet. Det finns ett annat sätt. Ett bättre sätt. Det är att ta tillbaka makten till oss själva. Istället för att skylla på allt och alla runtomkring riktar vi strålkastarljuset mot oss själva. Kärleksfullt. Kärleksfullt är viktigt. Inget självdömande här för då hamnar vi återigen i en negativ spiral. Nej, acceptera att läget är som det är och att du, mot bättre vetande, varit en medskapare av hur ditt liv ser ut just nu och börja istället skapa något som får dig att må bra, som får dig att skina ditt unika ljus! Så från och med nu, vänder vi strålkastarljuset från allt annat och fokuserar på oss själva och ställer oss följande frågor:

  1. Vad behöver jag för att må bra?

  2. Vad tycker jag är roligt?

  3. När skrattar jag?

  4. Vilken motionsform älskar jag?

  5. Tycker jag om att skapa? Måla? Spela musik?


Intervjua dig själv som om du vore en journalist med en oerhört inspirerande intervjukandidat framför dig! Vem är den här personen? Vad går hon eller han igång på? Vilka är han/hennes drivkrafter? 


Det är nämligen hos oss själva allt startar. Vi är medskapare av vår verklighet. Mind Creates Matter. Och för att få veta vilken verklighet vi vill ha och skapa behöver vi ju känna oss själva. Eller hur? Så börja redan idag. Ta tillbaka makten över ditt liv och bevittna hur ditt liv kommer förändras till det bättre - redan idag. 

Ta tillbaka makten över ditt liv och bevittna hur ditt liv kommer förändras till det bättre - redan idag. 

Vill du ha personlig stöttning med att ta tillbaka makten över ditt liv så hjälper jag dig gärna! Här kan du boka en tid redan idag!


För men inspiration i ämnet lyssna på poddavsnitt 96: Du är ledaren i ditt liv!

Previous
Previous

Är det du själv som är det största hindret?

Next
Next

Känner du ångest inför jobbstarten?