Känner du ångest inför jobbstarten?

Jag älskar mitt arbete. Det är min stora passion. Att få styra över min egen tid, att få realisera mina kreativa idéer och att få bevittna mina klienters stora skiften i sina liv - är helt magiskt! 


Trots detta var det väldigt segt när klockan ringde 07 imorse och det var dags för vardag igen. Det här är inte för att jag är oflexibel eller är förändringsfientlig. Det är för att någon eller något utanför mig svingar med sin stav och säger att nu visar kalendern en viss siffra och då skall alla stå i givakt! Även om solen inte går upp förrän om dryga 2h…. Jag kom till en så stark insikt när jag spelade in veckans avsnitt av podden Torsdagar med Jessica nu på morgonen. Det är att det är ju inte JAG som bestämmer när julledigheten skall börja och sluta! Jag kanske befinner mig i min mest kreativa fas när matrixen signalerar ledighet och då känns det fel.

Jag kanske befinner mig i min mest kreativa fas när matrixen signalerar ledighet och då känns det fel.
— Jessica Isegran

Jag känner nämligen ofta så inför olika pådyvlade ledigheter. Att jag inte är redo. Sedan kommer jag ur fas och landar i skön takt med solens uppgång och då står matrixen och skriker igen (alarmet på telefonen vid 7 imorse) att nu är det dags att gå tillbaka till vardagslunken och det har jag ingen lust med alls. Så om du har denna typ av gå-tillbaka-till-jobbet-ångest så är det INTE för att du är oflexibel utanför att du återigen tvingas göra något som inte är i linje med din energinivå eller din kreativa nivå just nu. 

Vi har ju en 7-åring som går i skolan och det är skolan som just nu styr när vi skall gå upp och vilka tider vi skall passa. Jag t ex tar aldrig emot klienter före 9 på morgonen för jag vill hinna meditera, springa, äta en god frukost m m innan jag kan finnas där för andra och göra ett bra jobb! Så tack skolan för att du sätter lampan på ytterligare en sak jag inte tycker fungerar i vår matrix! 🙏 Livet lär oss ständigt nya saker.

Jag t ex tar aldrig emot klienter före 9 på morgonen för jag vill hinna meditera, springa, äta en god frukost m m innan jag kan finnas där för andra och göra ett bra jobb!
— Jessica Isegran


Sedan finns det en annan typ av gå-tillbaka-till jobbet ångest och det är den som handlar om att vi faktiskt inte gillar vårt jobb. Det är helt fantastiskt om du känner så just nu för då har du all möjlighet i världen att få koll på vad du inte trivs med och förändra det! Lita på det du känner nu!

Så innan du vaggats in i jobbet igen och allt motstånd har brutits ner av deadlines och stress så sätt dig ner med papper och penna och fundera på följande:

Vad är det du inte gillar med jobbet?

Är det chefen? Är det arbetstiderna? Är det arbetsuppgifterna? Är det kollegorna? Är det den geografiska platsen? Var 100% ärlig här (du behöver inte visa det du skrivit för någon).  

Hur vill du ha det istället?

När du fått på pränt vad du inte gillar så skriv ner hur du vill ha det istället! Gillar du inte dina arbetstider? Hur vill du att de skall se ut istället? Tycker du det är långt att åka till arbetet? Vill du arbeta hemifrån istället eller helt enkelt ha närmare till din arbetsplats?

Vad kan du förändra redan idag? 

När du har fått ner allting du inte gillar med ditt jobb så är det dags att plocka de lågt hängande frukterna först. Vad kan du förändra redan idag? Vill du distansarbeta? Tala då med din chef om det. Gillar du inte hur möten är förlagda? Tala då med dina kollegor och hitta andra tider. Vi kan förändra så mycket mer än vad vi tror så börja där du står! 

Börja planera för eventuella större förändringar

Är det så att du t ex tycker resvägen är för lång och att ditt arbete är sådant att du inte har möjlighet att distansarbeta ja då är det läge att börja söka ett nytt arbete. 


Sådär, nu har du en plan för hur du kan få bort den typ av jobb-ångest som handlar om de saker du inte gillar med ditt arbete. Det är bara vi själva som kan skapa förändring och om vi skall hitta något positivt med den uppstyrda ledigheten så är det ju att den hjälper oss att se kontraster och då ser vi enklare vad vi inte mår bra av i vår jobbsituation t ex. 

Jag hoppas att detta inspirerar dig till att lyssna på dig själv och inte trycka ner ditt inre motstånd och lägga ännu ett år till ditt liv där du går emot dig själv. Låt 2022 bli året då du tar tillbaka makten över ditt liv och ditt välmående! 

Låt 2022 bli året då du tar tillbaka makten över ditt liv och ditt välmående! 
— Jessica Isegran

Förutom att du kommer må bättre av att förändra ditt arbetsliv så att det är i linje med vad du behöver för att må bra så kommer du bli en mycket bättre kollega och anställd! För när du mår bra och trivs på ditt jobb så gör du ett bättre jobb. Så enkelt är det!


Vill du ha hjälp med att reda ut vad som är vad och hur du kan göra för att skapa förändring i ditt liv så hjälper jag dig gärna! Boka coaching redan idag!

Previous
Previous

Ger du bort makten över ditt liv?

Next
Next

Allt är precis som det ska.