Din högkänslighet och empati är en superkraft! Men...

sarah-cervantes-H8WTALuL7KM-unsplash.jpg

Känner du också av andra människors känslor? Känner du när de runt omkring är arga/ledsna/stressade osv? Det är en fantastisk gåva du har! Ofta kombinerat med denna gåva är att vi engagerar oss och stöttar dem runtomkring oss på ett fint sätt. Dock kan det bli lite för mycket av det goda om vi inte är uppmärksamma…

Säg t ex att någon i din närhet har det svårt. Du kavlar upp ärmarna och skall hjäpa till att stötta och ta hand om vederbörande så till den milda grad att du glömmer bort dig själv och ditt mående. Det är som om du kliver ut ur dig själv och står vid sidan av dig själv. Allt fokus hamnar på den som lider. Det här gör att du kommer bort från din fulla kraft och du kommer snabbt dräneras på energi. Inte blir det bättre för den du skall hjälpa heller för vederbörande får ingen chans att själv ta ställning eller lära sig de läxor hon eller han behöver lära sig.

Ett mycket bättre sätt att hantera sådana här situationer är att stötta och samtidigt stanna kvar i din egen energi. Att se till att centrera dig. Då behåller du din fulla kraft och kan vara ett mycket bättre stöd för den som har det svårt. Min meditation Meditation som ökar din energi är jättebra om du vill få hjälp att centrera dig energimässigt.

Fler sätt att stanna kvar i sin energi är att faktiskt ha koll på vad DU skall fokusera på. Jag har tidigare skrivit om den lista jag själv har i mobilen för att regelbundet checka av att jag fokuserar på rätt saker. Så oavsett vem som har bekymmer i din omgivning se till att ha örnkoll på vad DU behöver för att hålla din energi centrerad, stark och stabil. Det bästa sättet att ta reda på det här är helt enkelt att ta en stund för dig själv där du sitter ner och funderar på vad som är viktigt för dig. Skriv gärna ner detta så att du har koll på vad som fyller på med energi o s v.

Återigen, att kunna känna andra människors känslor är en fantastisk gåva och gör oss empatiska. Något som är väldigt viktigt i vår värld. Men vi får inte glömma bort oss själva för då riskerar vi att bränna ut oss.


Vill du ha hjälp att identifiera var du läcker energi och göra något åt det på riktigt? Boka coaching med Jessica.

Previous
Previous

Hoppar du också från diet till diet utan att lyckas?

Next
Next

Vågar du inte följa dina drömmar? Det kan vara brist på självkärlek…