Att fokusera på i januari: Ditt FOKUS.

IMG_9439.JPG

Januari månad handlar om rätt fokus

Inför varje månad sätter jag mig ner och ser vad vi kan fokusera på den kommande månaden för att må så bra som möjligt. Jag spelar alltid in budskapet på min podd Torsdagar med Jessica så där kan du lyssna om du vill! Budskapet jag fick till mig för januari månad handlade om Fokus. Så här löd det:

Nu är ditt fokus viktigare än någonsin.

Var lägger du ditt fokus?

Vad vill du uppnå i livet? Är ditt fokus i linje med det?

Vilka saker behöver du plocka bort i ditt liv?

Vad hindrar dig från attt behålla ditt fokus? Vad stör dig? Vad smetar ut din energi? Det är dags att plocka bort allt som stör och istället ha ett knivskarpt fokus.

Vad vill du i ditt liv? Vart vill du? Se till att alla dina handlingar är i linje med detta.

Kan vi få koll på dessa bitar lägger vi grunden för resten av året. Jag föreslår att du avsätter en stund för dig själv, kanske gör en kopp te och tar fram favoritanteckningsboken och funderar igenom frågorna ovan.

Så här gör jag för att efterleva månadens budskap

Vi är redan 11 dagar in i januari och jag har varit medveten om var jag lägger mitt fokus varje dag. Den här energin kom till mig redan i slutet av december. För mig händer det ofta mycket runt vintersolståndet den 21 december och i år var inget undantag. Jag fick ett enormt energipåslag då som fortfarande känns av.

Det här har jag gjort för att efterleva januari månads budskap:

  1. Tagit bort onödig distraktion.

    1 januari tog jag bort Facebook från min mobiltelefon. Jag upplevde att det stal för mycket av min energi och mitt fokus. Det är nu 11 dagar sedan och jag saknar det inte ett dugg. Jag har ju tillgång till Facebook på min dator men av någon anledning hänger jag inte på Facebook när jag sitter vid datorn. Jag använder nu endast Facebook i princip för att posta på min Sida, det är nämligen en del av mitt arbete.

    Mainstream media skyr jag som elden. Det har jag gjort i många år. Rädslofokuset där är enormt. Det är ingen energi jag vill välkomna in i mitt liv.

  2. Jag arbetar dagligen med mitt energifält.

    Det är enormt skakigt på utsidan just nu med mycket oro, rädsla och ängslan. Är du en högkänslig person som jag är det lätt att dras med och neråt i den spiralen. Jag använder mig av teknikerna i den här meditationen för att hålla min energi på plats, skyddad och centrerad. Jag vill använda min energi till rätt saker, rätt fokus helt enkelt. Fram till den 17 januari ger jag 15% rabatt till er härliga läsare på min meditation. Ange koden FOKUS när du checkar ut för att ta del av rabatten.

  3. Jag har en lista i min mobiltelefon som jag håller uppdaterad.

    Listan har titeln Att fokusera på. Den har följande rubriker: Foundation, jobbrelaterat, Saker som fyller på, Personlig utveckling.

    Foundation

    Här är grunden och dagliga saker att tänka på. Här har jag skrivit in övergripande mantran, att jag har min meditationsstund minst 3 gånger i veckan, att jag skall stärka mitt energifält genom punkt 2 ovan, att jag skall vara i skogen 3 tillfällen i veckan osv.

    Jobbrelaterat

    Här skriver jag vad jag skall fokusera på i mitt arbete, som t ex coachingen, Vila dig till harmoni och fler online-erbjudanen. Det är viktigt att inte bli för splittrad även här, särskilt när jag är ensamföretagare :)

    Saker som fyller på

    En jätteviktig lista!!! Här kan det stå: umgås med de stora killarna som inte bor hemma längre, meditera, städa och ha ordning här hemma, åka till Stengården och njuta av energin där, ta en fika m m.

    Det är viktigt att regelbundet plocka saker från den här listan och att skapa utrymme för det i vardagen!

    Personlig utveckling

    Som coach är det grundläggande att jag själv alltid arbetar med min personliga utveckling! Det har jag gjort i snart 30 år nu och här är det viktigt att jag har en fokuserad lista. Jag tycker ju det här är sååå roligt och hoppar lätt på flera tåg men här har jag skrivit ner vad jag skall fokusera på just nu under en tid.

  4. Jag har gjort en visionboard

    Jag har gjort en visionboard för första gången på många år och jag har den som bakgrundsbild på min dator! Jag har, som alltid, gjort på mitt eget sätt :) Jag har fyllt min visionboard med kvinnor som inspirerar mig! Detta för att jag vill påminna mig om vissa egenenskaper och känslor som jag vill ha i mitt liv. Min visionboard innehåller t ex inte en enda pryl *skrattar*. Den innehåller t ex ord som starkt energifält, glädje, en fantastisk coach m m. Jag har också lagt in en bild på mig själv, det är en viktig symbolisk handling. Jag har inte lagt in bilder på dessa fantastiska kvinnor för att jag vill vara dem eller ha deras liv utan för att jag vill stärka de egenskaper i mig själv som speglas i dem. Det är ju så att vi aldrig kan se något hos någon annan om vi inte har det inom oss själva.

Så där mina vänner! Jag hoppas detta inspirera att fundera över var ni lägger ert fokus. Har vi inte örnkoll på vart vi lägger vårt fokus finns det risk att vi går åt fel håll. Ett slående exempel är att jag t ex tidigare åt nyttigt för att jag var rädd för att bli sjuk. Numera har jag insett att det inte är ett stärkande fokus. Nu äter jag hälsosamt för att jag vill må bra både fysiskt och mentalt (yes, det vi äter påverkar vårt mentala tillstånd)!


Vill du boka coaching med Jessica kan du göra det här.

För mer inspiration lyssna gärna på Jessicas podd Torsdagar med Jessica.

Vill du använda dig av samma teknik för att skydda och stärka ditt energifält som Jessica gör så hittar du meditationen här. Fram till 17:e januari får du 15% rabatt om du anger koden FOKUS.

Previous
Previous

Meditation - den viktiga pusselbiten jag saknade i yogan under 9 år.

Next
Next

2020 - En återblick.