Sluta drömma! Våga ta steget!

2020-02-12 03.52.19 1.jpg

Går du och drömmer om att göra något annat?

Skjuter du undan din dröm eller din tanke för att du inte vågar?

Jag vet precis hur det är! Det var jätteläskigt att byta kavajen och projektledarjobbet mot yoga pants, coachning, föreläsningar och retreat. Det jag börjar förstå mer och mer är dock att bara för att jag byter inriktning så försvinner inte magiskt mina tidigare erfarenheter. I stället sitter jag på en unik kompetens och en profil som är unik för mig. Detta blev extra tydligt när jag för en tid sedan blev tillfrågad att bli styrelseledamot i ett nystartat teknikföretag. “Jessica, du skall inte glömma att du är programmerare, IT-arkitekt och IT-projektledare samt att du nu driver ditt eget företag inom hälsa och coachning och driver podden The Game Changers Podcast. Du har en unik kompetens och en härlig energi och drivkraft!”

Jag programmerade mitt första dataspel när jag var runt 10 och jag har alltid drömt om att bli skådespelare. Matematik och bild var mina favoritämnen i skolan. Jag passar inte in i någon box eller mall.

Jag har ofta befunnit mig i “manliga” miljöer, första bästa kompisen var en kille, jag läste datateknik på KTH och jag har arbetat på Ericsson. Men alltid, alltid har jag haft min högkänsliga, intuitiva sida. Jag har inte alltid gett den sidan den cred den förtjänat dock. Men nu är jag i den fasen i livet att båda sidorna får plats. Det är också min intuitiva sida som varsamt har lett mig till växtbaserad kost, yoga och meditation. Delar som har varit livsviktiga för mig för att hålla mig frisk och hindra mig från utbrändhet i en överaktiv värld. Jag har nämligen en vilja av stål som kan ta mig hur långt som helst. Den viljan har dock fått lära sig att emellanåt stanna upp och lyssna inåt.

När jag var fastanställd kunde jag inte se några av de möjligheter som nu har öppnat sig. Men för att ge plats för nytt måste vi skala av och våga kasta oss ut i det okända, våga följa känslan och känna tillit till att det löser sig. Inte boxa in oss. Inte sätta begränsningar. När jag sade upp mig hade jag inte en tanke på att just det valet skulle göra att jag blev tillfrågad att bli styrelseledamot i ett teknikföretag ett år senare, just PÅ GRUND AV att jag vågade ta steget ut i det okända och testa något nytt. Coachingförfrågningar kommer in där klienterna värdesätter min bakgrund inom IT-branschen och min unika kompetens och jag är nu bokad att hålla yogaklasser och föreläsningar både i Alingsås och Borås. “Jessica, du kan väl hålla föredrag om något ämne också, inte bara hålla yogaklass, du är så inspirerande! “

Jag skriver inte detta för att framhäva mig själv. Jag skriver detta för att visa att när vi vågar följa vår inre röst, hjärtat, vår intuition, magkänsla eller hur vi nu vill beskriva det så inspirerar detta andra människor att också börja följa sina hjärtan och våga gå sin väg. Skulle jag känna att jag vill ta en tjänst som projektledare igen ser jag inte det som ett misslyckande. Det finns inga misslyckanden. Det finns bara lärdomar.

Du skall inte jämföra dig själv och din erfarenhet med mig. Du sitter på unika gåvor och erfarenheter som jag aldrig kommer att bemästra. Se det som en inspiration och invit att följa dina egna drömmar. Och du, jag fyller 48 i år så kom inte dragande med att det är för sent. Jag har försökt med den ursäkten själv men den fungerade uppenbarligen inte :)

Våga följa ditt hjärta och låt världen se dina fantastiska, unika egenskaper! Gör dig inte otjänsten att placera dig själv i en box för det är inte rättvist mot den alldeles speciella kompetens och unika personlighet som bara du i hela världen besitter.

Så sluta drömma, våga ta steget!


Vill du ha hjälp med att reda ut dina egna frågetecken och lära dig att lyssna på din inre kompass? Jag erbjuder coaching både på plats i Landvetter eller via Skype.

Previous
Previous

At Peace.

Next
Next

En riktig smoothie-goding!