Det finns ingen succé utan 'misslyckanden'.

20190416_114231 (1).jpg

Det finns ingen succé utan misslyckanden. Jag gillar inte ordet misslyckande -jag vill hellre kalla det resultat. Men jag hörde dessa ord på en podd jag lyssnade på igår. Det är så lätt att vi jämför oss med någon som redan är framme. Som redan redan har ‘lyckats’. Men ofta ligger det mycket fokus och arbete bakom. Och många så kallade ‘misslyckanden’ på vägen. Det flyger liksom inga stekta sparvar i munnen på oss utan vi behöver gå upp varje morgon, kavla upp ärmarna och göra vårt bästa. Jag som håller på att få igång mitt företag kan ibland känna att nä, nu ger jag upp. Jag har ju inte lyckats ännu! Men här gäller det att vara realistisk. Och, för en person som jag, som har tendens till prestationsmissbruk (lyssna gärna på det här podavsnittet där jag pratar mer om prestationsmissbruk) kan det vara viktigt att ta helikopterperspektivet emellanåt. Mitt fokus är att skapa balans och harmoni i familjen. Jag har valt att ta en paus från 9-17 livet för att skapa balans i mig själv och i vår familj. Det som emellanåt är svårt för mig är att jag är van vid att dra in mycket pengar till familjen. Jag började sommarjobba efter nian och har alltid varit van att försörja mig själv. Nu är jag beroende av Mattias lön. Det är svårt emellanåt. Inte att vi inte klarar oss, varken Mattias eller jag har behov av att spendera mycket pengar eller köpa en massa prylar. Men det är svårt för mitt prestationsjag som bedömer min insats efter hur mycket pengar jag drar in. Men jag inser att jag faktiskt bidrar med något annat. Jag bidrar med att vi kan leva ett lugnare och mer harmonisk familjeliv <3 Och hur mycket är det omsatt i pengar egentligen?

Nej, jag tänker inte ge upp när saker inte går som jag tänkt mig. Jag tänker fortsätta påminna mig om varför jag gjort mitt val och att allt inte kan omsättas i pengar. <3 Som Yogi Bhajan säger Keep up and you will be kept up.