Yoga och meditation hjälper mig att behålla fokus.

God morgon!

Höstmyset smyger sig närmare. Just idag har jag inte gjort min morgonrutin med yoga och meditation då det inte passar in i familjens schema och dessutom har jag precis fått min mens så det var skönt att ligga kvar och mysa i sängen.

Min morgonrutin på yogamattan är annars något jag prioriterar högt. Den stunden är nämligen nödvändig för mig för att behålla fokus i ett liv som emellanåt bjuder på utmaningar. Om något hände mig eller någon i min omgivining tidigare kunde oron lägga sig som en förlamande våt filt över mig. Jag vaknade mitt i natten och grubblade och var för trött för att ha någon rutin på morgonen. Oron satte sig också ofta i magen och påverkade aptiten. Jag kunde inte riktigt fokusera på något annat än det som oroade mig.

Det som händer numera är ju att jag fortfarande, självklart, precis som alla andra människor, drabbas av saker som kan sätta min balans ur spel. Däremot har jag verktyg idag för att hantera detta. Min morgonstund består i att jag går till mitt yogarum, tänder några ljus och börjar med fysisk yoga. Ofta rinner bekymren av mig under det fysiska passet. Därefter väljer jag en meditation som passar. Just nu gör jag en som stärker nervsystemet då jag har förstått att jag har ett lite flackigt sådant. Så nu är det dags att stärka det från grunden. När meditationen är klar och jag fortfarande har saker som behöver komma fram sätter jag mig och skriver s k Morning Pages. Då skriver jag bara rätt upp och ner alla känslor som kommer till mig.

Efter detta är det mycket enklare för mig att vara fokuserad, närvarande och glad resten av dagen. Observera att det inte handlar om att trycka ner känslor. Allt är välkommet på min stund på mattan. Men efter stunden på mattan är det så mycket enklare att behålla fokus på det som ligger framför mig under resten av dagen. Nattsömnen blir lugn och jag vaknar utvilad och redo för dagen. Aptiten på mat och livet håller sig intakt.

Jag är enormt tacksam för att jag har yoga och meditation i mitt liv. Det ger mig bättre livskvalitet helt enkelt. Och fokus på rätt saker vid rätt tillfälle.

Yoga och meditation for the win!

Yoga och meditation for the win!