3 steg att sluta fred med det förflutna och leva din fulla potential!

aleksandr-ledogorov-G-JJy-Yv_dA-unsplash.jpg

Jag möter många som är rädda för att möta sitt inre. De är rädda för att de inte skall kunna hantera det som finns där inne. Istället lägger de locket på och försöker leva livet så gott det går. Men det går aldrig att helt stänga inne något. Det som händer är att det ständigt sipprar ut och vi hittar olika sätt för att inte behöva ta itu med det som sipprar: tränar för mycket, äter för mycket, dricker för mycket alkohol o s v o s v. Det finns flera knep att ta till för inte behöva lyssna. Men det som händer är att vi tar ifrån oss själva rätten och leva ett liv där vi mår bra och är i vår fulla potential! Jag minns själv hur det var, jag gick ständigt och sa till mig själv: Jag kommer aldrig bli helt lycklig eftersom jag växte upp men en psykiskt sjuk förälder.

Känner du igen dig i detta? Lägger du också locket på utan att egentligen lyckas med det utan det sipprar igenom lite då och då? I så fall finns det 3 steg du kan ta för att komma vidare i livet.

Här är 3 steg för att sluta fred med ditt förflutna och leva full ut:

  1. Stanna upp för att börja möta ditt inre. Det finns olika sätt att komma i kontakt och våga se det vi behöver arbeta med. Jag föredrar meditation eller att vistas i skogen. Här kan du läsa mer om att landa i din stillhet.

  2. När du har vågat plocka fram det du behöver sluta fred med är det dags att titta på det ordentligt. Jag rekommenderar att du tar en stund i ensamhet och tar fram en anteckningsbok och skriver ner allt du behöver få ur dig. Du skall inte censurera något utan skriva ner all sorg, vrede och frustration.

  3. När steg 1 & 2 är klara är det dags att bestämma dig en gång för alla att nu är du klar med detta. Du har sörjt färdigt och det är dags att leva fullt ut. Du tänker inte längre låta det förflutna skugga ditt liv idag. Här är det viktigt att ha ett mantra klart. Om du t ex länge har gått och ältat en gammal relation kan mantrat vara: Jag är klar med X nu, jag väljer att leva här och nu och inte styras av det förflutna. Var snäll mot dig själv under processen, det tar ett tag att ändra ett gammalt beteende och X kommer sannolikt dyka upp flera gånger. Men om du är snabb att avfärda detta med mantrat ovan kommer X att dyka upp allt mer sällan och du är till slut helt fri från det negativa ältandet!

Varmt lycka till! Och kom ihåg, slösa inte bort en enda dag till med gammalt ältande! Livet är för dyrbart för att låta det gamla överskugga vår dag!

Vill du ha stöttning i den här processen så hjälper jag dig gärna via coaching. Här kan du läsa mer om min coaching.


Lyssna gärna på min podd Torsdagar med Jessica: 26: Släpp taget om det gamla och lev din fulla potential!

Vill du få hjälp med att landa i din stillhet? Prova gärna Jessicas omtyckta meditation.

Vill du boka coaching med Jessica kan du göra det här.

Previous
Previous

En riktig DIY smoothie :)

Next
Next

En grön smoothie.