Att följa vår inre röst gör oss gladare, lugnare och tryggare.

20200810_092308(1).jpg

Vi har alla en inre röst. En inre röst som viskar och så gärna vill bli hörd. Det lilla barnet inom oss. Som vill leka och ha roligt. Som är trött på fighter och strider.

Att inte lyssna på vår inre röst skapar en inre strid. En strid vi möter varje dag. Din inre röst, din inre visdom, vill något annat än det du gör men av olika anledningar går du emot den. Det är det som du ser i form av frustration, ilska, irritation, nedstämdhet osv. Alla dessa låga/energikrävande känslor är tecken på att vi går emot oss själva.

När vi tvärtom följer vår inre röst blir vi gladare, lugnare och tryggare.

Om vi precis har börjat lyssna på vår inre röst kommer vi att bli medvetna om hur ofta vi inte följt den i våra liv. Allt vi ser omkring oss i form av saker, människor, djur, det jobb vi har, har vi nämligen skapat. Vi har skapat detta genom olika val, genom vårt sätt att vara, genom att kanske göra som alla andra gör o s v.

Det fina i kråksången är att ju mer vi lyssnar på vår inre röst, desto starkare blir den. Ofta handlar det om att vi inte litar på den. Vi kanske hör vår inre visdom men så kommer vår hjärna in och analyserar sönder allt. Det gäller därför att våga lite på den inre rösten. Att känna tillit till den. Ett bra mantra att använda kan vara: “Jag litar på min inre röst och visdom. Jag litar på att mina val är rätt.”

Ett bra tecken på att du följer din röst är också att om valet ger dig glädje är det rätt, om det ger dig frustration och ilska är det däremot fel.

När vi börjar lyssna på vår inre röst är det enormt viktigt att vi är snälla mot oss själva. Vi kommer garanterat bli ledsna och besvikna över några av de val vi gjort. Då är det viktigt att vi är förlåtande mot oss själva. Jag använder ofta mantrat: Jag godkänner mig själv. Och de tillfällen då självkritik knackar på dörren upprepar jag detta mantra tills självkritiken löses upp och försvinner.

Hur är ditt förhållande till din inre röst och inre visdom? Hörsammar du den och respekterar den eller trycker du ner den?

Vill du ha hjälp med att komma i kontakt med din inre röst har jag tagit fram en unik meditation som hjälper dig med detta. Du hittar den här!


Här kan du läsa om hur du kan höra din inre röst tydligare: Landa i din stillhet för att höra din inre visdom.

Lyssna gärna på podden Torsdagar med Jessica där jag pratar om att våga lita på vår inre röst i det här avsnittet.

Vill du boka coaching med Jessica kan du göra det här.

Previous
Previous

En grön smoothie.

Next
Next

Landa i din stillhet för att höra din inre visdom.