Negativitet kan vara ilska och frustration som sipprar.

jackson-david-RQ3dOM-oZw4-unsplash.jpg

Är du en i grunden positiv person som känner att de negativa tankarna emellanåt tar överhanden? Då kan det vara nedtryckt ilska och frustration som sipprar ut.

Vi kan inte radera känslor. Vi TROR att vi kan stoppa undan dem och låtsas som ingenting men det fungerar inte. Det är jätteviktigt att få ur oss våra mörka känslor för att vi skall kunna känna oss harmoniska och glada och vara de vi är här för att vara.

Nedtryckt ilska och frustration kan också sätta sig som spänningar och värk i kroppen. Spänningshuvudvärk är ett bra exempel på detta. Vi kan också bli spända i och få värk i våra käkar om vi biter ihop om ilskan och frustrationen.

Men misströsta inte! Det finns effektiva sätt att bli av med ilska och frustration:

  • Låt känslorna komma ut! Yes! Ett väldigt bra sätt är att banka ur sig ilskan. Jepp, banka på en säng eller annat mjukt underlag så att du inte skadar dig själv eller gör sönder föremålet :) Och skrik gärna samtidigt! Barn är ju egentligen experter på det här eller hur? Vill du inte att någon skall höra dig så går det jättebra att skrika i en kudde. På detta sätt kapslar du inte in ilskan och då kan den inte heller ligga kvar och sippra.

  • Skriv av din ilska! Är det ilska som ligger djupare, kanske från barndomen så kan det vara ett bra sätt att skriva av sig känslorna. Då gäller det att inte censurera något utan bara skriva rätt ut. Är du arg på en person så skriv exakt vad du tänker om den. Skriv som om du pratade till personen. Censurera inget! Få ur dig allt! OBS! Detta skall du inte visa för personen i fråga utan kasta bort när du är klar så att det inte kommer i orätta händer.

  • Vet du med dig att du är en person som ofta blir arg och hetsig kan du behöva öva på att behålla din neutralitet så att du inte brusar upp så lätt! När du känner ilskan krypa på så fokusera på att sänka tempot i din andning, andas in 5 sekunder och andas ut 5 sekunder. Betrakta hur det känns i kroppen. Ilska gör att vi skapar spänningar, var spänner du dig när ilskan kryper på? Fortsätt fokusera på andningen och låt ilskan flöda ut istället för att den bli kvar i kroppen. Vill du ha hjälp med att landa i inre lugn och neutralitet så prova gärna min omtyckta meditation.


För mer inspiration lyssna gärna på Jessicas podd Torsdagar med Jessica.

Vill du boka coaching med Jessica kan du göra det här.

Previous
Previous

3 ENKLA saker du kan göra för ÖKAD ENERGI!

Next
Next

En riktig DIY smoothie :)