Konsten att räcka till.

Den här fina bilden tog Mattias av oss när vi åkte tåg till Stockholm häromveckan.

Den här fina bilden tog Mattias av oss när vi åkte tåg till Stockholm häromveckan.

Det här med att räcka till är något jag funderar en del över. När jag fortfarande var anställd kände jag sällan att jag räckte till. Allra minst för mig själv. Arbetet prioriterade jag högst, sedan barnen och sist någonstans kom jag. Jag var inte medveten om att jag prioriterade arbetet högst förrän efteråt egentligen. Men det är den enda slutsatsen jag kan dra då arbetet fick följa med mig hem och till och med i sängen. Tankarna på jobbet följde med i sängen och kunde hålla mig vaken i vargtimman. Följden av detta var ju att jag inte hade lika mycket ork över till det andra i livet. Till barnen, till relationen och till mig själv. Jag har nu förstått att för att leva ett liv som jag och mina närmaste mår bra av är det ett måste att jag prioriterar mig själv först. Det betyder att jag regelbundet checkar in och ser var jag lägger min energi. Hur jag fyller på. Hur jag delar med mig.

Min nattsömn är t ex helig numera och jag ser till att få de timmar jag behöver. Ett tag innebar det att maken och jag turades om att sova med Charlie. Nu har vi istället köpt en stor säng där alla tre kan sova gott om natten :)

Det är viktigt att sätta sig ner och fundera över hur vi egentligen gör med våra liv. Livet pågår ju idag. Nu. Inte i framtiden. Jag försöker ha en stund varje morgon när jag går inåt och stämmer av. Hur mår min kropp? Hur har jag det med mina känslor? Hur ser min energinivå ut?

Under de retreat jag varit med och anordnat har det genomgående lyfts av deltagarna hur de uppskattar samtal om viktiga saker. Sådant som man aldrig tar sig tid till i vardagen. Därför har jag skapat Sacred Circle. Sacred Circle ger utrymme för intressanta och givande samtal. En fredag i månaden träffas vi en grupp hemma hos mig och samtalar kring det aktuella temat. Jag bjuder på te och vi avslutar med en meditation. Första tillfället kommer ha temat Att räcka till. Det är ett begränsat antal platser så känner du att detta är något för dig så boka redan idag <3