IMG_20180511_123052_757.jpg

VÄXTBASERAD COACH

Känner du att det är dags att göra en insats för miljön och äta mer vego men vet inte alls var du skall börja? Vill du äta veganskt men är rädd att missa viktiga näringsämnen? Är du trött på dieter som helt glömmer bort miljön? Vill du äta mat som minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar? 

Maten är en ofta underskattad del när det kommer till hälsa har jag upplevt. Många har idag förstått vikten av träning, vilket är bra förstås. Men ofta glömmer man bort maten. Det vi äter påverkar både vårt psykiska och vårt fysiska mående. Det finns en tro att det viktigaste är att äta balanserat. Det är förstås helt rätt. Men om urvalet för balansen står mellan skräpmat och hyfsad mat riskerar vi att hamna fel. Att äta balanserat betyder för mig att vi äter både frukt och grönt och varierar vår kost inom detta område.

Varför VEgo?

Det har inte alltid varit så, men idag är det för mig en självklarhet att äta vego/veganskt/växtbaserat (kärt barn har många namn men allt handlar om att utesluta animaliska produkter och äta rikligt med grönsaker och frukt). Forskningen visar att detta är rätt både när det gäller hälsa och miljö. Dessutom känns det fel att utsätta djuren för det lidande som görs idag när vi inte ens behöver äta kött för att må bra.

Hur kan jag hjälpa Dig att äta mer VEGO i ditt liv?

Vi börjar med ett samtal om var du befinner dig just nu och vart du vill nå. Vi utgår från den livssituation du befinner dig i just nu och vilka möjligheter du har till förändring. Du får med dig konkreta råd och tips på hur du kan äta mer växtbaserat och få det att fungera i Din vardag.